Dit najaar moet het nieuwe zwembad van Sint-Truiden de deuren openen. Wat aanvankelijk een haalbare kaart leek, wordt een huzarenstuk door de corona-lockdown. Maar dat is buiten Tectum Dekkers Genk gerekend. De ploeg van Ronny Boussé klaart de klus met schijnbaar groot gemak onder het toeziend oog van projectleider Tom Vanelderen. Tot grote tevredenheid van alle betrokkenen.

Zwembad als blikvanger in nieuw sportpark
Het Bloesembad – zo zal het nieuwe zwembad met fitnesscomplex heten – is de blikvanger in het nieuwe Truiense sportpark Haspengouw. Het immense complex kreeg van architect Artabel een sterke uitstraling mee. Dat vertaalt zich in veel glas, verschillende gebouwhoogtes, groendaken, … Je kan het al voorspellen: voor het team van Tectum Dekkers een behoorlijk uitdagende klus. “Het dak is een mix van verschillende dakdichtingsmaterialen op verschillende ondergronden. Zo plaatsen we roofing en kunststof op onder meer beton, steeldeck en houtwolcement. Verder zitten er een gedeelte omkeerdak en enkele uit de kluiten gewassen waterspuwers in het project.
 

Vast staat alleszins dat Tectum Dekkers Genk een goede indruk nalaat bij architect en hoofdaannemer. “De architect is tevreden en dat vergemakkelijkt de verstandhouding. Maar ik moet zeggen, de details van het zwembad zijn perfect uitgevoerd. Precies zoals het op de tekening staat, er valt niets op aan te merken. Als zelfs de architect al vol lof over de mannen spreekt, dan moet het wel perfect uitgevoerd zijn,” besluit Tom.

"Ouwe nurken onder elkaar"

Het team werkt als een geoliede machine. Danny en Ferdy doen de voorbereidingen. “We plaatsen het onderdak, de isolatie en de onderlaag en Ronny volgt ons met de toplaag,” vertelt het tweetal. De onderlinge samenwerking verloopt vlot. “Hoe dat komt? We verstaan elkaar goed. We zijn oude nurken en klagen samen wat af,” grapt Ferdy. “Bovendien zijn we van het principe ‘meters maken, dan vliegt de tijd.’ We staan iets na zessen al op het dak en als je doorwerkt is het zo middag en wat later ben je op weg naar het magazijn waar we nog wat bijpraten met de collega’s.” Soms kan er ook sprake zijn van te snel werken. “Door de lockdown en de maatregelen van social distancing is het niet vanzelfsprekend dat alles mooi op elkaar volgt. Meestal is alles af wanneer wij op de werf verschijnen, maar soms moeten we ons inhouden,” vertelt Danny.