Het Tectum team

Een sterke groep onder één dak

Het tectum team

Het volledig Tectum Team bestaat intussen uit 550 collega’s verdeeld over drie afdelingen in drie verschillende landen. Onze organisatie omvat zowel bouwondernemers, distributeurs als producenten van dak- en gevelproducten in Europa.

Tectum Uitvoering

De activiteiten van onze uitvoerende bedrijven in België worden onderverdeeld in vier afdelingen. Elk met hun eigen specialiteit:

Tectum Dekkers

De expert in nieuwe platte daken

Tectum Constructors

Renovatie van platte en hellende daken & geventileerde gevels

Tectum Roofcomfort

Dakonderhoud en 24/7 dienstverlening voor interventies

Tectum Plus

Groendaken, balustrades, valbeveleiging en meer

Daarnaast is Tectum Group ook in Polen actief in het plaatsen van nieuwe daken, renovatie en dak onderhoud.

Management Uitvoeringen

Onze uitvoerende bedrijven staan onder commerciële en operationele leiding van:

Ben Peinen

Commercieel  Directeur
E-mail

Dirk Trippaers

Operationeel Directeur
E-mail

Yves Rosier

Business Development Manager
E-mail

Pieter Den Haese

Business Development Manager
E-mail

Tectum Distributie

Het distributiekanaal van Tectum Group is intussen uitgegroeid tot een mooi netwerk van 24 filialen in België en Nederland. Hiermee adviseren en distribueren we duurzame dak- en gevelmaterialen aan zowel particulieren, zelfstandige dakdekkers als aan de prefabindustrie, unitbouwers maar ook de grote bouwmaterialenhandelaren. Dit doen we onder twee merken. CPE en Mawipex.

CPE

CPE neemt de distributie naar de kleine en grote dakdekkers voor zijn rekening. CPE heeft de ambitie om in heel Europa een relevante en betrouwbare partner te zijn voor B2B relaties die werken aan de bouwschil van constructies. Dit doen ze door hun cliënteel op een flexibele manier te voorzien van duurzame en innovatieve oplossingen uit een gevarieerd gamma van hoogwaardige producten.

Mawipex

Mawipex levert duurzame dakbedekkingsmaterialen aan industriële klanten zoals bouwhandels en prefabbouwers. Maar ook particuliere klanten worden bedeeld via de webshop Dakenshop. Ze zijn gespecialiseerd in advies en verkoop van synthetisch rubber, waaronder Elevate RubberGard EPDM, Elevate RubberCover EPDM en hun huismerk BossCover.

Tectum Productie

In 2022 zet Tectum Group een eerste stap richting de productie van dak- en gevelproducten met de gedeelde overname van Freriks-Werken BV, samen met MSQ Groep.

Freriks-Werken is de enige professional in Nederland die onder één dak echt álle dak- en gevel producten zelf maakt. Van naadloos gegoten loden dakafvoeren tot zetwerk. Van standaardmaterialen tot en met complete dak- en gevelsystemen, in welk materiaal dan ook.

Met deze overname geeft de Nederlandse-Belgische combinatie een eerste invulling aan haar ambitie om te komen tot een groep van productiebedrijven van dakgerelateerde producten.