Geschiedenis

Het groeiverhaal van Tectum Group

Ondernemerschap, durf en hard werken.

1981

Oprichting VHB pvba

De geschiedenis van Tectum Group begon in 1981 met de oprichting van VHB, een bedrijf dat later werd omgedoopt tot Dekkers Genk. De oprichters, Jean Biesmans en Lydie Schols, richtten zich aanvankelijk op wegenwerken en breidden later uit naar dakbedekkingsmaterialen.

1988

Oprichting van CPE nv

In 1988 werd CPE nv opgericht, een groothandel in dakbedekkingsmaterialen en een officiële distributeur van Firestone Building Products in België.

1990

Overname Cham International

In 1990 kocht Tectum Group Cham International (later bekend als Group Biesmans), wat de familieholding werd.

1994

Oprichting Dak nv

Het bedrijf breidde in 1994 uit naar Vlaams-Brabant met de oprichting van DAK nv, die zich richtte op zowel platte als hellende daken. Dit leidde tot een sterke groei van het bedrijf waardoor we een belangrijke plaats in de Belgische dakbedekkingswereld innamen.

1995

Sterke groei

Group Biesmans kent een sterke groei op een zeer korte periode. Er wordt dan ook een nieuw hoofdkantoor gebouwd met burelen en magazijnen in de Vaartstraat in Genk.

2000

Acquisitie Dekkers nv

In 2000 nam Tectum Group Dekkers nv over, dat zich aanvankelijk richtte op wegenwerken, maar later ook betrokken raakte bij de waterdichting van metro's in Brussel. Meer dan 95% van de Brusselse metro’s werd waterdicht gemaakt door Dekkers. Met de overname kwam er een vernieuwde dynamiek op gang, waarbij Tectum Group zich richtte op volledige renovaties van gebouwen, nieuwe aanwervingen en een aangepaste strategie.

2002

Oprichting Roofcomfort nv

In 2002 introduceerde Tectum Group het nieuwe concept Roofcomfort nv, waar eigenaars en huurders van gebouwen met een patrimonium verspreid over het hele land terechtkonden voor studie, budgettering, preventie, interventie, onderhoud en renovatie van daken.

2005

Oprichting Dekkers Polska Sp.zo.o.

Tectum Group breidde in 2005 uit naar Polen met de oprichting van Dekkers Polska Sp.zo.o. De eerste internationale vestiging van Tectum Group.

2007

Overname Herreman & Lippens

In 2007 nam het bedrijf Herreman & Lippens uit Melle over. Hiermee kon het zijn activiteiten uitbreiden naar hellende daken en geventileerde gevels. Het bedrijf staat nu bekend als Tectum Constructors.

2010

Oprichting Tectum Aluminium

Tectum Aluminium met vestiging te Hoboken wordt opgericht in 2010. Naast daken en gevels, biedt de groep nu ook balustrades aan.

2011

Group Biesmans wordt Tectum Group

In 2011 verandert Group Biesmans zijn naam naar Tectum Group.

2013

Oprichting Protectum

In 2013 werd Protectum opgericht dat zich specialiseert in collectieve valbeveiliging en vloeibare waterdichting.

2014

Oprichting Dekkers Sud

In 2014 werd Dekkers Sud opgericht in Charleroi, waarmee Tectum Group zijn dakactiviteiten uitbreidde naar Wallonië.

2017

Tectum Group, 1 sterk merk

Tectum Group kiest voor een sterke branding en communiceert onder: Tectum Dekkers, Tectum Aluminium, Tectum Roofcomfort en Tectum Constructors. Met een netwerk van 22 bedrijven stelt Tectum Group dagelijks 420 mensen te werk.

2018

Participatie Hollanddak

Samen met MSQ participeert Tectum Group in Hollanddak Group B.V. uit Waalwijk (NL). Hollanddak is één van de grootste dakdekkersbedrijven in Nederland. Ze zijn gespecialiseerd in het plaatsen van kunststofmembranen voor de afdichting van utiliteitsgebouwen, distributiecentra en grote dakvlakken van overige gebouwen. Hierdoor vormt Hollanddak niet enkel geografisch, maar ook op vlak van expertise een sterke aanvulling op onze aannemersactiviteiten.

2018

Klasse 8 aannemerij

Als eerste dakdekkersbedrijf in België behaalde Tectum Dekkers het klasse 8 certificaat. Dit betekende dat Tectum Group vanaf toen dakwerken van meer dan 5,33 miljoen euro mocht aannemen.

2021

Limburgse Ondernemer van het jaar

In 2021 mogen we de prijs voor Limburgse Ondernemer van het jaar in ontvangst nemen. De jury was vooral gecharmeerd door het mooie parcours dat we reeds hebben afgelegd en onze hoge ambities naar de toekomst toe.

2022

Voka Limburg HR-award

In 2022 behalen we de Limburgse HR-award van Voka dankzij ons sterk HR-beleid met een duidelijke focus op opleiding en begeleiding.

2022

Overname SIX - Dak & Gevel

Eind 2022 vergroot Tectum Group zijn expertise door de afdeling Dak & Gevel van aannemingsbedrijf SIX te verwelkomen in de groep. Het past ook in de strategie om met meerdere vestigingen in België in te zetten op renovatie, met een focus op vernieuwbouw en circulariteit. Lees meer.

Op de hoogte blijven van Tectum Group?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg een update over onze realisaties, innovaties, inzichten en ander Tectum Group weetjes!