In maart waren 100 studenten van hogeschool PXL te gast bij Tectum Group. Een collectieve “How jong“ liet ons ’s ochtends weten dat de toon al gezet was bij de studenten. Het bleken heel enthousiaste jongeren te zijn, en dat is waar PXL prat op gaat. Ze stimuleert haar studenten om praktijkkennis op te doen, deels door docenten aan te werven die zelf nog actief zijn in het vakgebied, maar ook door deel te nemen aan dagen als deze.
Een idee van Tectum, zegt Lorena Civita, talent manager bij Tectum Group. “Een dakwerkersbedrijf klinkt voor jongeren misschien niet zo aantrekkelijk, maar wij kunnen hier voor de derde keer tonen dat werken bij Tectum Group verwachtingen overtreft,” zegt ze. “We tonen hier hoe fijn de werksfeer is, wat je allemaal kan leren en aan welke mooie projecten je kan meewerken als je bij Tectum Group aan de slag gaat.”

 

Een nagelnieuwe ijsbreker

Na een kop koffie en wat chocoladebroodjes trapt Ben Voortmans de dag af met een seminarie over dakopbouw. Voor het eerst werkten we hier met Mentimeter; een interactieve presentatietool die met leuke GIFs en polls een presentatie in een handomdraai leuk maakt. De studenten konden zo tijdens de presentatie hun mening en ideeën geven over dakopbouw, en Ben kon inspelen op de stemresultaten. 
Tijdens het seminarie werd flink wat gelachen en bijgeleerd. Dat laatste werd bewezen door de studenten in een heuse nek-aan-nekrace tijdens de quiz om de winst van een Tectum University-trui. Na de vraag of ze klaar waren voor de rest van de dag, kwam een volmondig “ja” van de studenten en konden ze in verschillende groepen naar het eerste deel van de dag.

 

Break time bij Jean!

Na hun eerste deel werden de studenten in de bar van Tectum Group opgewacht: Bij Jean. Daar werd een broodjeslunch voorzien, zodat de PXL’ers op krachten konden komen voor het volgende onderdeel van de dag. Na de lunch werden nog enkele vriendschappelijke partijtjes tafelvoetbal gespeeld tussen Tectum Group en PXL, wat een spannende maar leuke strijd opleverde. Zo zie je maar dat bij Tectum Group altijd sprake is van een collegiale, ontspannen sfeer. 

 

Na de pauze werden de groepen omgewisseld, zodat niemand iets hoefde te missen. De groep die terugkwam van het werfbezoek mocht nu de handen uit de mouwen steken bij Tim en later het magazijn en hoofdgebouw verkennen. De andere groep ging op pad naar de werf. 
 

 

De studenten gaven zelf aan genoten te hebben van de dag. “We zijn nog nooit zo goed ontvangen als hier,” klonk het bij de studenten. Ten slotte hebben we toch een paar enthousiaste conversaties over stages bij Tectum Group kunnen opvangen. Weer een heel geslaagde dag voor Tectum Group, dus! Bedankt aan alle collega’s en PXL hogeschool!