Met die ingesteldheid kijkt nieuwkomer Gilbert Van Wezer naar zijn projecten. Gilbert stapte in september aan boord bij Tectum Dekkers in Hoboken. Na 25 jaar als zelfstandig dakdekker, maakte hij de switch naar werfleider. 

Eén van de projecten die hij momenteel realiseert, is meteen een uitdaging van formaat. Op het dak van het Waterbouwkundig Labo in Antwerpen werkt een deel van zijn team onder een tent, het andere teamdeel bekleedt als ware alpinisten uit de kluiten gewassen boldelen.

De rol van het Waterbouwkundig Labo verklaart al een deel van de complexiteit in de opdracht. Het gespecialiseerde labo onderzoekt de invloed van menselijke activiteiten en de natuur op watersystemen en de gevolgen ervan voor de scheepvaart en voor de watergebonden infrastructuur. De Vlaamse overheid heeft sinds 1933 zo’n labo in het hartje van Borgerhout. In drie grote hallen bootsen de onderzoekers de effecten van water na om er lessen uit te trekken. Alleen, de infrastructuur begon de gevolgen van de tand des tijds te voelen. Vandaar dat de waterlaboratoria momenteel in de stellingen staan voor een opfrisbeurt. De laboratoria zijn een verzameling van 3 hallen. De opdrachtgever eist daarbij dat er geen waterindringing in deze hallen mag zijn tijdens de werkzaamheden. Dit om de apparatuur in de laboratoria te beschermen. Rendement verzekerd

“Voor hal 1 en 2 – die tegen elkaar grenzen – komen we aan die eis tegemoet door onder een tent te werken. Hoofdaannemer Wyckaert bedacht een oplossing waarbij het dak van een tent over rails rijdt. Die rails rusten op hun beurt op een stellingconstructie die tegen de gevels van de loodsen zijn gemonteerd. Dat laat toe de tent te verplaatsen zonder ze af te breken,” schetst Gilbert Van Wezer.
Bijkomend voordeel van de tent is dat het team van Tectum Dekkers zelfs bij nat weer verder kan werken. Rendement verzekerd.

 

 

 

Nieuwe uitdaging

Gilbert mag dan nieuw zijn in zijn rol als werfleider bij Tectum Group, hij kan wel terugvallen op 36 jaar ervaring op het dak. “Ik ben in 1982 gestart, waarvan 25 jaar als zelfstandige. De laatste 12 jaar van m’n carrière was dat zelfs samen met m’n zonen. Toen stond ik volledig zelf voor alles in: van de offerte tot de oplevering. Maar een val heeft daar een abrupt einde aan gemaakt. Toen ik na anderhalf jaar revalideren klaar was om opnieuw te starten, viel ik thuis ongelukkig van de trap. Die twee valpartijen hebben me in totaal 3 jaar gekost. En toch begon het opnieuw te kriebelen. Toen deed zich deze opportuniteit bij Dekkers Tectum voor. Ik ben blij dat ik deze kans krijg. Het is een echte uitdaging, maar ik grijp ze met beide handen,” besluit Gilbert.

Ook geïnteresseerd in een job bij Tectum? Bekijk onze vacatures