Oude materialen krijgen een nieuw leven
Het grind werd afgezogen en aan de kant gehouden. Een deel werd gebruikt voor de aanleg van de dakterrassen en groendaken. Een ander deel ging naar “betonboeren” die het grind hergebruiken voor de productie van nieuw beton.
Isolatie werd ook volop gerecycleerd. 9000 m2 XPS isolatie kreeg een nieuw leven als… isolatie! De isolatiewaarde van de gebruikte XPS-platen was niet meer zo groot als bij nieuwe isolatie, maar dat vonden de organisaties Freeclinic vzw en Time Circus niet erg. De platen deden immers nog steeds wat ze moesten doen: de koude temperen. Freeclinic vangt dak- en thuislozen op en Time Circus is een collectief dat een grote - en koude- loods wil omvormen tot diverse ateliers waar kunstenaars, muzikanten, performers, dansers, … kunnen komen werken, oefenen en creëren. Beide organisaties konden de platen goed gebruiken als vloer- en wandisolatie.