Onze waarden

Duurzaamheid

Groene draad

Duurzaamheid en langetermijndenken lopen als een “groene” draad door het beleid van Tectum Group. Met duurzame producten en diensten zullen we in de toekomst het verschil maken. Ontdek hoe we hier vandaag de basis voor leggen.

Carbon footprint reduceren

Een eerste stap in de ontwikkeling van onze klimaatstrategie is het meten van onze huidige klimaatimpact, we noemen dit ook wel de “carbon footprint”. Deze meting zal uitgevoerd worden voor de hele groep. Dus ook voor Nederland en Polen. Vervolgens zal een gedetailleerd reductieplan opgesteld worden om onze CO²-uitstoot en onze impact op het milieu te verminderen.

Vergroening wagenpark

Een van de maatregelen om onze impact op het klimaat te verminderen is het vergroenen van ons wagenpark. Momenteel hebben we 61 hybride of elektrische wagens in onze vloot.

Vanaf 2023 kunnen onze medewerkers enkel nog volledig elektrische voertuigen kiezen. Iedereen krijgt thuis een laadpaal ter beschikking zodat ze zowel thuis als op het werk kunnen laden. Momenteel staat de teller op 85 laadstations.

Circulaire initiatieven

Ook onze R&D-afdeling onderneemt initiatieven om onze gebruikte materialen te verduurzamen. Zo worden EPDM-resten recycleren tot BossCover daktegels. Zie persbericht.

Een stap verder dan recyclage is het hergebruik van materialen. Ook hier zijn we in geslaagd door een 100% circulair daksysteem uit te werken onder ons huismerk BossCover.

Inzet op hernieuwbare energie

Momenteel zijn er 7 gebouwen van Tectum Group uitgerust met zonnepalen. Goed voor 333.066 kWh aan gratis energie per jaar.

Daarnaast proberen we ook spaarzaam om te springen met onze energie. Zo wordt verouderde verlichting vervangen door ledverlichting.

Bevorderen van biodiversiteit

Door het plaatsen van groendaken in ons assortiment op te nemen, trachten we ons steentje bij te dragen aan de toename van de biodiversiteit. Groene daken zijn ontworpen om een unieke leefomgeving te creëren voor planten- en dieren. Vooral in stedelijke omgevingen biedt het een grote meerwaarde door enerzijds een natuurlijk uitzicht te geven en anderzijds door luchtkwaliteit te verbeteren. Lees meer over onze groene daken.