Gerealiseerd door

Jaartal: 
2015
Bouwheer: 
Stad Antwerpen
Bedrag (in euro): 
650.000
Ecologisch groendak voor Zwembad Wezenberg Antwerpen

Nadat Tectum Dekkers eerder de renovatie verzorgde van het dak van het zwembad Wezenberg in Antwerpen, stonden we nu ook in voor de bouw van het dak van het nieuwe olympisch zwembad. Het ontwerp van Bladt ir & Verstraeten Arch architectenbureau staat los van het bestaande gebouw en wordt verbonden met een doorgang voorzien van een dak met kunstgras.

Dit nieuwe hoogtechnologisch trainingsbad maakt van Antwerpen het topsportcentrum voor zwemmen in Vlaanderen. De bedoeling is dat de zwemmers hier kunnen trainen voor de Olympische Spelen. Het zwembad krijgt patrijspoorten in de rand voor camera’s voor onderwaterbeelden, mobiele wanden die uit de bodem schuiven voor opdeling van het 50-meter-bad in twee 25-meterbaden en een analysekamer met de laatste voorzieningen in functie van beeld- en tijdregistratie.

Niet alleen het zwembad is een hoogstandje. Ook het dak kreeg de nodige aandacht. Boven op het dak bevindt zich een lichtgewicht extensief groendak. Het geheel is twee keer beter geïsoleerd dan wettelijk verplicht. Verder wordt er zeer veel aandacht besteed aan de luchtdichtheid. Tectum Dekkers plaatste de waterdichting en isolatie en zorgde voor een professionele afwerking.

Voor meer advies over groendaken, bezoekt u onze gespecialiseerde pagina.