Gerealiseerd door

Jaartal: 
2016
Klant: 
thv Valens - CFE
Architect: 
Assar Architects
Bouwheer: 
Centre Hospitalier Interrégional Edith Cavell - C.H.I.R.E.C
Bedrag (in euro): 
1.600.000

In augustus 2015 startten we de werken van het nieuwe zuikenhuiscomplex Chirec op de Deltasite in Oudergem. Chirec telt vandaag 5 ziekenhuizen. Het nieuwe complex van 7 verdiepingen is 104.000 m² groot en de bouw ervan werd in goede banen geleid door Assar architecten, studiebureaus Greisck en Ingenium.

Tectum Dekkers verzorgde de volledige waterdichting met o.a. roofing en PIR-dakisolatie. Patrick Vanderstichelen, regiomanager van Tectum Dekkers Brussel: “De uitdaging zat in de snelle uitvoering die vereist was voor de verschillende fases. Tijdens de bouw hadden we onze handen vol om de zones voorlopig te dichten. Elke verdieping werd gedicht zodat de verdere afwerking gebeurde terwijl de volgende verdieping al in opbouw was.”

Het ziekenhuis ligt op een zeer goed bereikbare locatie. Daarnaast zijn alle ruimtes zo ontworpen dat ze een gemakkelijke toegang tot het gebouw verschaffen. Op die manier voldoet deze nieuwe afdeling aan de hoge verwachtingen inzake kwaliteit van de verzorging, maar ook van de omgeving.