Tectum Group kent een rijke geschiedenis van overnames en nieuwe vestigingen.
Ontdek hieronder hoe het allemaal begon.
2018
Klasse 8

Tectum Dekkers behaalt als eerste dakdekker het certificaat klasse 8. Dit betekent dat wij dakwerken van meer dan 5,33 miljoen euro mogen aannemen. Lees meer hierover.

2018
Participatie Hollanddak

Samen met MSQ participeren wij in Hollanddak Group B.V. uit Waalwijk (NL). Hollanddak is één van de grootste dakwerkersbedrijven in Nederland. Lees meer over onze participatie

2017
logo Tectum Group
Tectum Group, 1 sterk merk

Tectum Group kiest voor een sterke branding en communiceert onder: Tectum Dekkers, Tectum Aluminium, Tectum Roofcomfort en Tectum Constructors. Met een netwerk van 22 bedrijven stelt Tectum Group dagelijks 420 mensen te werk.

2014
Dekkers sud
Oprichting Dekkers Sud

Met de oprichting van Dekkers Sud in Charleroi, breiden we onze dakactiviteiten uit naar Wallonië.

2013
valbeveiliging | Protectum
Oprichting Protectum

In januari 2013 werd de firma Protectum opgestart, gespecialiseerd in collectieve valbeveiliging en vloeibare waterdichting.

2011
Group Biesmans wordt Tectum Group
Group Biesmans wordt Tectum Group

Group Biesmans verandert in 2011 zijn naam naar Tectum Group.

2010
Oprichting Tectum Aluminium
Oprichting Tectum Aluminium

Tectum Aluminium met vestiging te Hoboken wordt opgericht in 2010. De groep is nu niet enkel specialist in daken, maar biedt zijn klanten ook balustrades aan.

2007
Herreman & Lippens
Overname Herreman & Lippens

Deze overname in Melle stelt Tectum Group in staat zijn activiteiten verder uit te breiden naar hellende daken en geventileerde gevels. Herreman & Lippens staat nu bekend als de firma Tectum Constructors.

2005
Dekkers Polska Sp.zo.o.
Oprichting Dekkers Polska Sp.zo.o.

De eerste internationale vestiging van Tectum Group richten we in 2005 op in Polen. Dekkers Sp.zo o. krijgt er in 2007 een Hongaars zusje bij, nl. Dekkers KFT te Hongarije.

2002
Oprichting Roofcomfort nv
Oprichting Roofcomfort nv

Tectum Group (het toenmalige Group Biesmans) brengt een nieuw concept op de markt. Eigenaars en huurders van gebouwen met een patrimonium verspreid over het hele land kunnen terecht bij Roofcomfort. Van studie naar budgettering, van preventie tot interventie, van onderhoud tot renovatie. Roofcomfort biedt de gehele cyclus aan.

2000
Dekkers
Overname Dekkers nv

Dekkers werd opgericht in 1945 met de focus op wegenwerken. Met vestigingen in Hoboken, Brussel en Gent kende Dekkers een enorme doorbraak dankzij de metrotunnels. Meer dan 95% van de Brusselse metro‘s werd waterdicht gemaakt door Dekkers. 
Sinds 2000 kwamen de aandelen van Dekkers in de handen van Tectum Group, wat een vernieuwde dynamiek teweegbracht: volledige renovaties van gebouwen, nieuwe aanwervingen en een aangepaste strategie.

1995
Group Biesmans
Sterke groei

Group Biesmans kent een sterke groei op een zeer korte periode. Er wordt dan ook een nieuw hoofdkantoor gebouwd met burelen en magazijnen aan de Vaartstraat in Genk.

1990
Cham International
Overname Cham International

Cham International (later Group Biesmans) wordt overgekocht en is tot op vandaag de familieholding.

1994
Dak nv
Oprichting Dak nv

De oprichting van de firma DAK zorgde voor onze eerste dakdekkersstappen naar Vlaams-Brabant. In deze vestiging te Zemst waren voor het eerst zowel platte als hellende daken de core-business. De groei kwam in een stroomversnelling en de firma nam een niet onbelangrijke plaats in de Belgische dakbedekkingswereld in.

1988
Oprichting van CPE nv
Oprichting van CPE nv

CPE (Construct Protect Engineering) is een groothandel in dakdekkingsmaterialen en is Authorised Distributor van Firestone Buiding Products in België.

1981
VHB
Oprichting VHB pvba

De eerste telg van Tectum Group zag in 1981 het levenslicht. Oprichters Jean Biesmans en Lydie Schols namen de touwtjes in handen met de firma VHB. Later werd dit bedrijf omgedoopt tot Dekkers Genk.