Gerealiseerd door

Jaartal: 
2014
Klant: 
Artes Depret
Bouwheer: 
Provincie West-Vlaanderen
Bedrag (in euro): 
460000
In de tweede helft van 2013 startte Tectum Dekkers de werken aan het nieuwe Zwin natuurpark in Knokke. De vernieuwing van het provinciaal domein hield niet alleen een vervanging in van de kooien, vijvers, wandelpaden en asfaltparking, maar ook de bouw van een gloednieuw natuurcentrum.

Het bezoekerscentrum, aan de rand van het natuurpark, is volledig geïntegreerd in het polder- en Zwinlandschap. De bouw ervan startte in het voorjaar van 2014. Duurzaamheid stond bij dit project voorop. Coussée & Goris architecten stond in voor de coördinatie van de uitvoering op het terrein. Het gebouw heeft een grote openheid met panoramische zichten op de natuuromgeving in alle richtingen.

Het dak van het natuurcentrum kreeg een EPDM-dakdichting. EPDM is 100% recycleerbaar en dus de ideale toepassing voor dit duurzame project. Het regenwater, afkomstig van dit membraan, wordt niet vervuild en wordt dus hergebruikt in diverse toepassingen in het gebouw. Een EPDM-dak heeft een zeer lange levensduur. Het kan makkelijk 40 tot 50 jaar meegaan. Het is de ideale dakbedekking voor een perfect waterdicht plat dak.