Isolatiemateriaal vinden is nog steeds moeilijk

13/08/2017 VTM Nieuws - Het isolatietekort sleept al enkele maanden aan en het wordt alleen maar erger. 2 van de 5 fabrieken die de grondstof voor isolatie maken, zijn buiten dienst. Patrick Vanderstichelen, regiomanager van Tectum Dekkers Brussel, legt uit op het VTM nieuws hoe we ermee omgaan.

 

Tekort aan isolatie drukt marges

2/08/2017 Het Belang van Limburg - Het tekort aan isolatie op basis van polyurethaan blijft voorlopig aanhouden. Jean Biesmans, gedelegeerd bestuurder van Tectum Group gaf hierover een interview aan Het Belang van Limburg.

 "We zijn bezig aan een goed jaar met een paar interessante projecten in het verschiet. Toch staan de marges onder druk" vertelt Jean Biesmans in het interview. Het tekort aan de grondstoffen voor de productie van polyurethaan isolatiemateriaal heeft een invloed op de marges. De problematiek speelt nu al verschillende maanden en er is nog geen duidelijkheid over de toekomst.

Tectum Group zit echter niet stil en blijft uitkijken naar opportuniteiten. Jean Biesmans vult aan: "Momenteel trekt de economie aan in Nederland en daar pikken we een graantje van mee." Lees hieronder het volledige artikel dat verschenen is in Het Belang van Limburg.

 

VIDEO: isolatietekort op de werven

11/05/2017 VTM Nieuws - Sinds enkele maanden is isolatie vinden een zware opgave. VTM nieuws neemt een interview van Tectum Group over het tekort aan isolatie.

Sinds enkele maanden is er een groot tekort aan grondstoffen (MDI) voor de productie van PIR isolatieplaten. Tot voor kort konden de producenten van de PIR isolatieplaten vanuit hun eigen voorraden de markt nog redelijk bedienen, maar sinds enkele weken is het tekort aan grondstoffen in volle omvang duidelijk geworden.

Ook Tectum Group heeft last van deze chaotische marktsituatie. Producenten leveren orders niet of veel te laat uit en de prijzen van de PIR isolatieplaten stegen in korte tijd met zelfs 20%. Dit ondanks het feit dat orderbevestigingen voor projecten met vaste levertijden en prijzen zijn afgegeven. Hierdoor is een op vier medewerkers economisch werkloos. Er is duidelijk sprake van overmacht. Verschillende oorzaken zijn te wijten aan het tekort van MDI:

  • Explosie en brand site Ludwigshafen (BASF)
  • Chemisch incident bij Wanhau
  • Tijdelijke shutdown bij Huntsman
  • Toenemende vraag naar MDI wereldwijd overstijgt het aanbod

Tectum Group volgt de ontwikkelingen nauw op de voet en doet er alles aan om de markt te stabiliseren.