18 juni vond onze jaarlijkse leveranciersmeeting plaats in ons hoofdkantoor in Genk. Hier nodigden we onze top 20 leveranciers uit om de samenwerking van het afgelopen jaar te evalueren en onze toekomstplannen toe te lichten.

Een sterke samenwerking als basis

Een goede samenwerking is belangrijk voor ons. Elk jaar nodigen we onze belangrijkste leveranciers uit om terug te blikken op het voorbije jaar, onze toekomstplannen te delen, onze verwachtingen uit te spreken en elkaar nog beter te leren kennen.

Bovendien reikten we voor de 3e keer de Tectum Group Leveranciersaward uit. Met deze prijs willen we benadrukken hoe sterk wij een goede samenwerking waarderen. Een intern comité beoordeelt de leveranciers op basis van criteria zoals kwaliteit, levertermijn, ondersteuning, innovatieve prijzen,… om zo uiteindelijk de winnaar te selecteren.

Van 1981 tot …

Geert-Jan Vogels, directeur aankoop en logistiek van Tectum Group, lichtte het ontstaan van Tectum Group toe. Waar de groep in 1981 start met een klein dakdekkersbedrijf groeide ze al snel uit tot een grote nationale speler. Door middel van verschillende overnames maakt de groep zich zowel op vlak van distributie als op vlak van uitvoeringen in de dakensector sterk.

De groep blijft in beweging en maakt zich klaar voor de toekomst. Ellen Kappert, verantwoordelijke e-commerce Tectum Group, legt uit hoe ze omgaan met data. “Voor de opbouw van onze webshop was een PIM database noodzakelijk. We structuren al onze producten zodat de database op de webshop zowel voor medewerkers als voor klanten een handige en gebruiksvriendelijke tool wordt. Ook van de leveranciers verwachten we dat ze hun data correct en uniform aanleveren”. 

Winnaar(s) van de avond

Geert-Jan Vogels lichtte toe hoe we te werk gingen om een objectieve leveranciersbeoordeling te verkrijgen. “Op basis van 10 criteria vulden 25 Tectum Group medewerkers van aankoop, verkoop, logistiek en distributie de vragenlijsten in. De feedback die we hier uit kregen is zeer waardevol. Zo streven we naar een partnership op lange termijn.” De winnaar van de Leveranciersaward 2017-2018 is Transport Olaerts. Proficiat en bedankt voor de goede samenwerking!

Naast Danny Olaerts van Transport Olaerts mocht ook collega Dominique Coenegrachts een trofee in ontvangst nemen. Dominique, voordien aankoop manager van Tectum Group, is voortaan verantwoordelijk voor de productgroep zink en gevel. Onze nieuwe aankoopmanager Evi Smets is er klaar voor om zijn taak over te nemen. We wensen haar veel succes!