Als dakspecialist werkten wij mee aan de 3 projecten die een “vastgoedoscar” in ontvangst mochten nemen.  Dat waren het Herman Teirlinckgebouw van de Vlaamse overheid in Brussel, woonwijk ’t Groen Kwartier in Antwerpen en bibliotheek De Krook in Gent. 

Met meer dan 70 jaar ervaring hebben wij al talloze projecten in binnen- en buitenland gerealiseerd. “Uiteraard zijn we een radertje in het hele proces,” zegt onze CEO Yves Biesmans “maar we zijn fier dat we de kennis van al onze medewerkers hebben kunnen inzetten voor deze prestigieuze projecten.”

De drie projecten boden elk aparte uitdagingen maar dankzij onze goede jarenlange relaties met leveranciers, opdrachtgevers, ontwikkelaars en ontwerpers hebben we een oplossing kunnen bieden voor alle eisen van de diverse lastenboeken.

De award in de categorie “Beste Project voor Institutionele Investeerders” ging naar het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Het complex huisvest 2.500 Vlaamse ambtenaren en is met 65.000 vierkante meter het grootste passief kantoorgebouw van België.

De Krook in Gent kwam als winnaar in de categorie “Beste Publieke Project” uit de bus. Het gebouw van 18.000 vierkante meter heeft diverse functies zoals bibliotheek, kantorencomplex, horeca en publiek groen. In 2017 werd er in Vlaanderen geen groter publiek gebouw neergezet.

Het derde bekroonde project waar we aan meewerkten is ’t Groen Kwartier in Antwerpen. Deze woonwijk met 400 woningen mag zich het beste woonproject noemen.

De vastgoedawards zijn een initiatief van de Real Estate Society en werden voor de eerste maal uitgereikt.