6 maart vond de officiële opening plaats van ons nieuw hoofdkantoor. En dat grote nieuws vroeg om een grote aankondiging... 

Terugblik

De voorbije 2 jaar investeerden we maar liefst 15 miljoen euro. De investeringen kaderden vooral in de aankoop en de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Genk.

We kenden het afgelopen decennium een spectaculaire groei. Onze omzet groeide van 32 miljoen euro in 2007, naar 130 miljoen euro in 2017. Een meer dan verdrievoudiging. Deze groei wordt ondersteund door een almaar groter personeelsbestand. In 2007 kende Tectum Group 150 medewerkers, vandaag zijn er 420 medewerkers.

Ondernemen om te groeien

Rudy Evens, CEO van Tectum Group, schrijft het succes toe aan ondernemerschap: “Wij kijken steeds actief uit naar nieuwe partners om samen te groeien. Dit zowel aan toeleveringszijde als aan klantenzijde. Ook overnames zijn belangrijk om verder te groeien en zo te kunnen genieten van schaalvoordelen en een sterke positie in de markt te verwerven. Onze langetermijnvisie zorgt ervoor dat we geen schrik hebben om te investeren.”

Om de sterke groei van de afgelopen jaren op te vangen, verhuisde het hoofdkantoor van Tectum Group naar de nieuwe site in Genk, met zicht op de oude Ford-fabrieken. Een bewuste keuze. “De locatie van ons nieuw hoofdkwartier is zowel een strategische als een symbolische keuze. Een centrale ligging in de Benelux was cruciaal om onze groei in binnen- en buitenland te kunnen verderzetten. Daarnaast hechten we ook veel belang aan de Limburgse verankering van ons bedrijf. Onze roots liggen hier en veel van onze medewerkers zijn uit de buurt afkomstig. Die roots en familiale waarden zijn belangrijk bij Tectum Group”, aldus Rudy Evens.