Tast niet in het duister, opleidingsplan helpt je op weg!

Om nieuwe collega’s een duwtje in de rug te geven, riepen we het opleidingsplan tot leven. Wij begeleiden nieuwe medewerkers doorheen onze verschillende vestigingen en brengen hun in contact met hun collega’s zodat er snel een connectie ontstaat. Nieuwe medewerkers ervaren meteen verschillende facetten binnen hun job en die van hun collega’s. Samenwerken is zeer belangrijk bij ons, wij zijn één team!

Sven, Maxime en Yves vertellen over hun eerste weken bij Tectum Group.

Goed begonnen is half gewonnen

“Mijn eerste werkweek is net achter de rug. Ik bezocht  verschillende vestigingen van Tectum Group en ook volgende week staan er nog bezoeken op de planning.” vertelt Sven, assistent projectleider bij Tectum Dekkers Eke. “Ondanks de drukke agenda’s is iedereen enthousiast om mij te begeleiden. Dit gebeurt door verschillende collega’s, elk gespecialiseerd in zijn vakgebied."

"Zo doe ik met de senior projectleiders voornamelijk werfbezoeken terwijl Joke, hoofd administratie, mij de nodige administratieve inzichten geeft. Deze week ga ik naar het hoofdkantoor om de logistieke flow van goederen van dichtbij te mogen volgen! “
 
"Verschillende collega's, elk gespecialiseerd in hun vakgebied begeleiden me."

Van administratie naar de werf

Maxime werkt sinds februari 2019 als technisch commercieel medewerker bij Tectum Constructors. “Voordien werkte ik als administratief bediende. De bouwsector was onbekend terrein voor mij. Ik zag het meteen zitten om een opleidingsplan te volgen zodat ik de nodige inzichten krijg over mijn functie en de werking van het bedrijf."

"Ik loop graag mee met de arbeiders om mijn technische kennis te verbreden. Hierdoor leer ik bij over de verschillende technische uitdagingen op de werven. Dit zal me in de toekomst zeker helpen bij het maken van calculaties op de werf en met de communicatie naar de klanten toe. Verder krijg ik dankzij het opleidingsplan een perfect beeld over mijn takenpakket, van opbouw van de werf tot administratie, elk onderdeel komt aan bod!"

Werkdag begint met een lach

Enthousiast vertelt Yves, accountmanager Tectum Dekkers Sud, over zijn opstart bij Tectum Group. "Ik heb 10 jaar ervaring in de technische uitvoering van daken. Natuurlijk stond ik er nog steeds voor open om het opleidingsplan te volgen. Het geeft een geruststellend gevoel dat ze me niet meteen voor de leeuwen gooien."

"Ik ontmoette al veel collega’s dankzij mijn bezoeken aan de vestigingen.  .  Mijn collega’s nemen echt de tijd om me op te leiden en zelfs op drukke momenten kan ik bij hun terecht.. Zo zei Yves Rosier, business development manager Tectum Roofcomfort, onlangs dat hij nog een pittige opleiding voor mij in petto heeft, daar gaan wij natuurlijk voor!”

 “Dankzij de opleidingsplannen zien we snel waar de sterktes liggen van onze medewerkers en waar we hun extra moeten begeleiden” vertelt Lorena.  Ook kandidaten met minder ervaring krijgen op deze manier een kans. Tijdens een sollicitatie focussen we nu eerder op motivatie dan op ervaring of opleidingsniveau. Het opleidingsplan laat ruimte voor meer opportuniteiten. Voor de kandidaat in de eerste plaats, maar ook voor onszelf als organisatie.”

Wil jij ook proeven van ons opleidingsplan?